Home

Achtergrond 188 x bekeken

Maatregelen Tuta absoluta duurder na extra eisen VS

De Amerikaanse autoriteiten hebben fors strengere invoereisen gesteld bij controle op Tuta absoluta in Nederlandse tomatenkassen.

Ze willen dat in Nederlandse tomatenkassen 40 vallen per hectare komen te hangen. Eerder ging de Nederlandse sector nog uit van 4 vallen, zegt een woordvoerder van de Plantenziektenkundige Dienst (PD).

De werkgroep moet de calculatie voor noodzakelijke maatregelen tegen Tuta absoluta daarmee wijzigen. De controlekosten worden een veelvoud van wat aanvankelijk werd aangenomen.

Lans Tomaten uit Rilland overlegt met afnemer TNI of die extra investering wel gedaan moet worden voor uitvoer naar de VS. "We twijfelen. Het moet met die extra kosten nog wel wat opbrengen", zegt Leo van der Lans."We hebben het gevoel dat er steeds weer iets bij komt. Het lijkt wel of ze het rekken."

Of registreer je om te kunnen reageren.