Home

Achtergrond

Luilak in Kennemerland rustig verlopen

De jaarlijkse viering van luilak in de nacht van vrijdag en zaterdag is in de regio Kennemerland rustig verlopen.

Dat meldde de politie zaterdag. Het aantal vernielingen bleef beperkt. De politie hield in totaal 34 kinderen en jongeren aan omdat zij rondliepen met smeermiddelen, zoals eieren, zeep, scheerschuim, tandpasta, kaarsen en mayonaise. Tijdens luilak is dat verboden in de regio. Jongeren gebruiken de spullen om er ramen en auto's mee in te smeren.

Agenten namen de smeermiddelen in beslag. De aangehouden kinderen en jongeren worden doorgestuurd naar bureau Halt. Luilak is een folkloristische viering op de zaterdag voor Pinksteren. Vooral in enkele Hollandse plaatsen en in West-Friesland wordt het feest gevierd. Het feest was oorspronkelijk bedoeld om langslapers met veel lawaai wakker te maken en te bespotten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.