Home

Achtergrond 257 x bekeken

Loon glastuinbouw 2,25 procent omhoog in cao

Vakbonden en werkgevers hebben een nieuwe tweejarige cao uitonderhandeld.

Werkgevers bieden daarin in drie stappen een salarisverhoging van 2,25 procent. Dat is gelijk aan de verwachte inflatie voor de cao-periode. De bonden begonnen de onderhandelingen met een twee keer twee procent verhoging.

Volgens LTO Glaskracht Nederland is overeengekomen dat de loonontwikkeling voor scholieren en studenten los staat van de vakkrachten. Scholieren en studenten blijven op het niveau van minimumloon.

De wens van werkgevers om een 45 urig contract in te voeren is niet doorgegaan. De bonden stemden in met een vrijwillig contract van 42 uur. De gewenste versimpeling door werkgevers van verlofdagen gaat niet door. Daardoor houden werknemers recht op persoonlijk verlof voor persoonlijke zaken. Werkgevers wilden dit ruilen voor een aantal extra vaste vrije dagen.

Of registreer je om te kunnen reageren.