Home

Achtergrond 172 x bekeken 7 reacties

Lijsttrekkers beloven CO2-reductie

André Rouvoet (ChristenUnie), Job Cohen (PvdA), Emile Roemer (SP), Marianne Thieme (Partij voor de Dieren), Kees van der Staaij (SGP), Femke Halsema (GroenLinks) en Alexander Pechtold (D66) hebben beloofd binnen een jaar hun CO2-uitstoot met 10 procent te verminderen.

De lijsttrekkers hebben dat toegezegd aan het Vara-programma Vroege Vogels in het kader van de internationale campagne 10:10. Ze doen dat op persoonlijke titel, zo liet het programma vandaag weten.

Rouvoet zei in de uitzending minder vlees te gaan eten. Roemer gaat in zijn huis kritischer kijken of de elektrische apparaten wel allemaal aan moeten blijven staan. Halsema beloofde haar zolder te isoleren en haar wasgoed aan de waslijn te drogen, in plaats van de droogtrommel.

Na de uitzending van Vroege Vogels liet ook premier en CDA-leider Jan Peter Balkenende weten zijn CO2-uitstoot met 10 procent te verminderen. Geert Wilders (PVV), Mark Rutte (VVD) en Rita Verdonk (TON) hebben nog niet gereageerd op het verzoek van Vroege Vogels om mee te doen aan 10:10.

10:10 wil zeggen 10 procent minder CO2-uitstoot in 2010. Het is een Brits initiatief van Franny Armstrong, regisseur van het Britse docudrama 'The age of stupid' en de krant The Guardian. Al snel verspreidde het concept zich over de hele wereld.

In Nederland beloofden al eerder de steden Nijmegen, Hoorn en Breda, en onder anderen Jan Pronk, Doekle Terpstra, Ed Nijpels, Sanne Wallis de Vries, en Dolf Jansen dit jaar 10 procent minder CO2 te zullen produceren.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Han

  Als de progressieven gaan regeren zal de CO2 uitstoot binnen 1 jaar met meer dan 10 % afnemen en de economische activiteiten helaas ook. Ik zie het al zitten, hypotheek aftrek >weg< dus iedereen betaalt meer inkomsten belasting. Gevolg de kachel lager of uit om deze extra kosten te besparen (we moeten toch wel blijven eten) en willen proberen nog enkele >leuke< dingen over te houden. Nee lukt niet bij dit beleid, dit is een afbreek beleid, net als dat van de communisten voor 1989 toen het Moskou imperium instortte. Dan hebben we een ondenkbare besparing op CO2 uitstoot bereikt.

 • no-profile-image

  A. grarier

  Mooi, weet ik in ieder geval welke partij(en) ik zeker niet zal kiezen. Jaren van ergernis en ellende door die leugenachtige milieugeesten gaan je niet in de koude kleren zitten.

 • no-profile-image

  mark heemskerk

  Ik vind het vooral leuk dat notabene Femke Halsma haar zolder nog moet isoleren. Die valt dus echt niet meer serieus te nemen.

 • no-profile-image

  Wim

  Welk ministerie gaat deze beloftes controleren?
  Of zou er bij LNV nog ruimte zijn om dit er bij te doen.

 • no-profile-image

  a hamstra

  dat ze over al toe in staat zijn om stemmen te winnen weten we.
  het CO2 verhaal , net als de zure regen,
  en het gat in de ozon.en de teveel aan mineralen in de grond.
  het klimaat is zo lang de aarde bestaat in
  beweging en de natuur past zich daarop aan.
  wetenschappers spreken elkaar tegen.
  passen hun berekeningen zoals ze het uitkomt,
  ze (de linkse kliek)wil onze natuur in richten zoals het er 150 jaar terug uitzag.
  rechts zwijgt,
  grote tuinen worden het, waar onbenullen uitmaken, welk plant er in mag en welke dier ,
  70 % van der aarde is water. we gingen inpolderen en iedereen was trots.
  veerman heeft bedacht dat we uit zouden kunnen drogen. in een van de natste landen van de wereld,nog meer water, ze vechten niet tegen wat de mens doet , maar tegen de natuur .

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Helemaal mee eens Hamstra. Onbenullen maken de dienst uit. Mensen met kennis van zaken moeten hun bek houden. De hele EU gaat op deze manier naar de bliksem.

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Ik blijf erbij dat dit soort onzin allemaal voortkomt uit weelde. Er komen andere tijden en dan is het rap afgelopen met dat 5 voor 12 gezeur.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.