Home

Achtergrond

Lentebaby's!

Niet alleen vogels kruipen in het voorjaar uit hun ei, ook een heleboel ander dierenbaby’s doen dat, zoals langpootmugjes en de larven van de oorworm. Minder opvallend misschien, en minder schattig, maar zij horen er net zo goed bij.

Langpootmugjes
Heb jij een de larve van een langpootmug wel eens goed bekeken? Hij heet emelt. Boeren zijn niet zo blij met emelten. Ze leven graag in vochtig grasland. Ze vreten vooral ’s nachts aan de grasstengels en wortels. Daar wordt het gras niet mooier en gezonder van.

Oorwurmpjes
Moeder oorworm likt haar jongen wanneer deze uit het ei komen en voedt ze de eerste twee weken. De larven krijgen fijngekauwde plantenresten of resten van dieren te eten. Moeder en kroost komen in het voorjaar te voorschijn.
Oorwormen zijn gemakkelijk weg te vangen door een omgekeerde bloempot met hooi of gekreukeld papier op te hangen.

SPEEL HET JONGEDIERENSPEL
Herken jij alle jonge dieren op de foto’s? Sommige zijn best moeilijk, maar ze zijn allemaal zooo schattig!

SCHATKIST NATUUR
Heb je zaterdag 22 mei niets te doen? Die dag is de internationale dag van de biodiversiteit. In Nederland worden dan allerlei activiteiten voor kinderen georganiseerd. Zo kun je die dag kennismaken met verschillende dieren en planten. De natuur lijkt wel een schatkist. Check de site.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.