Home

Achtergrond

Lely neemt Mengele Agrartechnik over

Melkrobotfabrikant Lely heeft het Duitse bedrijf Mengele overgenomen. Gisteren heeft Lely de aandelen voor 100 procent in handen gekregen.

In mei 2009 nam Lely een strategisch belang in Mengele Agrartechnik. Voor Lely betekende dit een welkome aanvullig op de fouragelijn, terwijl Mengele het verkoop- en distributienetwerk buiten de Duitstalige landen kon versterken. In Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland worden alle activiteiten voortgezet via de bestaande distributiekanalen van Mengele.

”De uitbreiding van ons productenpakket met de Lely Tigo opraapwagen is een uitstekende beslissing gebleken”, zegt Niels Havermans, directeur Lely internationaal. ”We hebben deze opraapwagens met succes kunnen verkopen op onze belangrijkste markten en zelfs op markten met de nodige uitdagingen zijn onze verwachtingen overtroffen.”

De door Mengele ontworpen en geproduceerde opraapwagens behoren volgens Havermans tot de meest geaccepteerde producten. ”Zij worden in de markt bijzonder gewaardeerd vanwege de duurzaamheid en kwaliteit.”

In het productiebedrijf in Waldstetten gaat Mengele volgens Lely door met de vervaardiging van opraap- en kuilvoerwagens, mestverspreiders, hakselaars en trailers voor agrariërs en loonwerkers. Het bedrijf heeft 65 medewerkers in dienst.
”We gaan deel uitmaken van een internationaal georiënteerde onderneming met heldere ambities en doelstellingen voor veehouders een loonwerkers”, zegt Karsten Schulz, directeur van Mengele Agrartechnik. ”De marktdekking van onze producten wordt verbeterd en wij kunnen kwaliteitsproducten blijven aanbieden.” Het is niet duidelijk of het merk Mengele blijft.

Of registreer je om te kunnen reageren.