Home

Achtergrond

Lelies op pot aantrekkelijk

De handel in lelies op pot loopt goed door.

Vooral nieuwe cultivars lopen goed, desalniettemin blijft het een moeilijke markt. Voor cultivars die in verenigingsverband op de markt worden gezet zijn er prijstechnisch wat minder risico’s omdat overschotten worden vernietigd, maar de zogenoemde vrije soorten komen af en toe wat onder druk.

De teelt van potlelies vergt kennis van zaken. The Originals weet kwalitatief zeer goede exemplaren op de markt te brengen. Cultivars die voor een groot gedeelte uit de stal van Bisschof Tulleken/Mak komen. Zoals de prachtige Lilium 'Keynote'. Kort en stevig, een mooi gevormde bloem en een zeer goede houdbaarheid.

Grote knoppen heeft de witte L. 'True Emotion', donkerrood L. 'Initiator' fel geel L. 'Goldwing' en Oranje met geel L. '‘Ladykiller'. Volgende week maandag 17 mei is er een speciale keuring van Heuchera, Hosta en Paeonia (pioenen) en de tweede speciale keuring rotsplanten.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.