Home

Achtergrond

Lelies naar Amerika voor Lilytopia

In het weekend zijn door dertien gespecialiseerde Nederlandse leliebedrijven zo’n 500 dozen lelies bij Copex in Hillegom afgeleverd voor gezamenlijk luchttransport naar Amerika.

De bloemen zijn bestemd voor de lelietentoonstelling Lilytopia die van 21 tot en met 31 mei door Longwood Gardens in Philadelphia gehouden zal worden.

Aan de show doen vooraanstaande lelie(veredelings)bedrijven mee als Van den Bos Flowerbulbs BV, De Jong Lelies Holland BV, Laan Lelie, Lily Company BV, Mak Breeding BV, Marklily, P.F. Onings BV, The Originals, Van Zanten Flowerbulbs BV, G.A. Verdegaal & Zn Export BV, Gebr. Vletter & Den Haan, World Breeding en Zaboplant BV.

De officiële opening van Lilytopia vindt op 21 mei plaats door de Nederlandse ambassadeur in Amerika, mevrouw Renée Jones-Bos. Op 24 mei wordt een professioneel symposium georganiseerd voor iedereen die in Nederland en Noord-Amerika betrokken is bij de handel in snij- of potlelies. Het hoofdarrangement van Lilytopia is in handen van Dorien van den Berg uit Noordwijkerhout. Het gezamenlijk vervoer van de lelies vanuit Nederland wordt gecoördineerd door het IBC en Anthos, terwijl de verpakkingsmaterialen voor dit bijzondere transport door Twinpack werden gesponsord. De logistiek en het transport zijn gesponsord door KLM en Copex.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.