Home

Achtergrond

Late tulpen manifesteren zich

Kwekers en veredelaars hebben ook pijlen op de boog als het gaat om het sortiment late tulpen.

Maveridge International toont dat deze week in de keuringszaal met onder andere de ferme tulp 'Candy Kisses'. Een vrij nieuwe tulp met zalmtinten en een multiflora tulp, dus meer bloemen op de steel. Nog niet in bloei staat de op de vaas gepresenteerde tulipa 'Evergreen' die volgens de inzender inderdaad heel lang groen blijft en zelfs het op de vaas afstervende gewas overleeft.

Mooi abrikooskleurig is T. 'Apricot Foxx', eveneens van Maveridge. Chr. Van der Salm toont deze week een aantal zaailingen in diverse kleuren, waaronder een bijna zwart gekleurd exemplaar. Groot Vriend zette de grote zalmkeurige Tulipa 'Belle Monde' in de keuringszaal, alsmede onder andere de vrolijk oranje mutant uit T. 'Dordogne' en de dubbele T. 'Menton Unique'.

Maters Bloembollen showt de witte, voortreffelijke (Oriental) potlelie 'Little Rainbow', met de aantekening dat er een bolmaat 14-16 onder de goed ontwikkelde plant zit.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.