Home

Achtergrond 391 x bekeken 3 reacties

Landbouw: 11 miljoen voor dierenwelzijn

Het ministerie van Landbouw gaf in 2009 is 7,8 miljoen euro uit aan veertig innovatieprojecten in de tuinbouw, de melkvee-, de varkens- en de pluimveehouderij.

Het ging om plannen voor een duurzame bedrijfsvoering.

In 2009 werd ook gewerkt aan de ontwikkeling van diervriendelijke stallen. In 2009 zijn duurzame stallen voor pluimvee in gebruik genomen en voor varkens zogeheten comfort class-stallen, aldus het departement in de opmaat naar Verantwoordingsdag. "Nieuwe stallen voor koeien zijn gericht op de wensen van de koe, de veehouder en de burger. In totaal is voor dierenwelzijn 11 miljoen euro beschikbaar gesteld'', liet het ministerie weten.

Voor activiteiten om de consument bewuster met voedsel te leren omgaan, is in totaal 20 miljoen euro beschikbaar gesteld.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Tonie

  Dierwelzijn hoeft niets te kosten. Noodslachting is alleen mogelijk binnen korte tijd na het ongeval, binnen 'enkele' voorwaarden. Hoeveel dieren zullen er niet langer blijven liggen die door die boer bijzonder goed verzorgd worden omdat deze hoopt op genezing? Hoeveel dieren zullen op deze manier een veel pijnlijker dood sterven dan een transport en de stroomstoot? Sterke afname van de welvaart is het enige middel om ogen te doen openen.

 • no-profile-image

  heilig

  Wie heeft hier voor moeten bezuinigen??? Met andere woorden waar is dat geld weggehaald??? In de zorg misschien???

 • no-profile-image

  Henk

  Goedezaak dat het min van LNV inzet op duurzaamheid en dit ook faciliteerd,draag dit als ministerie ook uit naar buiten,in Den Haag heeft men er totaal geen weet van dat de agrariche sector letterlijk barst van de duurzaamheid en doelstellingen op dierenwelzijn.Vaak kun ik niet geloven wat je hoort van partijen als de Pvdd,PVV,SP,PVDA deze politieke partijen leven nog 20 jaar achter en hebben geen idee van de perfecte duurzame innovatieve agro complex met miljarden omzetten wereld wijd.

Of registreer je om te kunnen reageren.