Home

Achtergrond

Lamb Weston/Meijer neemt Frisch & Frost over

Aardappelverwerker Lamb Weston/Meijer (LW/M) neemt de Oostenrijkse aardappelverwerker en deegproducent Frisch & Frost Nahrungsmittel GmbH (F&F) over.

LW/M bezit sinds maandag 74 procent van de aandelen. RWA, eigenaar van F&F, behoudt de overige aandelen. De werkzaamheden van F&F worden voortgezet in een joint venture. In de loop van volgende maand wordt de transactie, die nog moet worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteit, naar verwachting afgerond.

F&F heeft in Oostenrijk een aardappelverwerkende afdeling en twee deegproducerende fabrieken. Het bedrijf met 280 medewerkers verkoopt netto zo’n 70 miljoen euro. Bas Alblas, directeur van LW/M, geeft aan dat de overname een uitbreiding van het productienetwerk betekent. "En een toegevoegde waarde voor onze klanten in centraal en zuidoost Europa."

Of registreer je om te kunnen reageren.