Home

Achtergrond 189 x bekeken

Kustwacht: olielek onder controle

Deskundigen van het olieconcern BP zijn erin geslaagd de lekkage van olie en gas in de Golf van Mexico te stoppen.

Dat meldde een woordvoerder van de Amerikaanse Kustwacht zojuist. Kustwachtcommandant Thad Allen zei tegen het radiostation WWL First News dat er geen olie en gas meer uit de leiding naar de oppervlakte stroomt. Op videobeelden op de website van BP was te zien dat er nog altijd bepaalde stoffen uit de leiding lekken, maar het gaat kennelijk niet om olie en gas.

Allen zei dat het nog te vroeg is om te spreken van een succes. BP begon woensdag met de zogeheten 'Top Kill'-operatie. Het bedrijf pompt onder hoge druk heel zware boorvloeistof in het gat, waarmee het hoopt het olie- en gaslek te dichten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.