Home

Achtergrond

Kroes niet beschikbaar voor premierschap

Neelie Kroes is niet beschikbaar voor het premierschap van Nederland.

De VVD-politica maakte dat vandaag tijdens een ICT-congres in Amsterdam bekend. De EU-commissaris zei nog genoeg werk te hebben in Brussel. "Ik ben een Europeaan en er is nog veel werk te doen. Daarom is het voor mij geen noodzaak om terug te komen naar Nederland'', stelde ze.

VVD-lijsttrekker Mark Rutte sloot Kroes afgelopen weekeinde niet helemaal uit als premier van het toekomstige nieuwe kabinet. Rutte zei dat Kroes een premierskandidaat voor de VVD zou kunnen zijn als er een minderheids- of instabiel kabinet komt met de VVD als grootste partij. De partijvoorlieden zouden dan in de Tweede Kamer moeten blijven.

Kroes zelf sloot vorige week ook niet uit dat ze premier wil worden als de VVD bij de komende verkiezingen de grootste partij wordt. Ze is sinds 2004 actief in Brussel, eerst als eurocommissaris voor Concurrentie en nu voor Digitale Agenda.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.