Home

Achtergrond

Koopkracht daalt meest bij CDA, D66 en SGP

De koopkracht van alle Nederlandse huishoudens daalt de komende vier jaar het hardst bij het CDA, D66 en de SGP.

Een koopkrachtstijging is er alleen bij de SP en de PvdA. Het overheidstekort wordt tot 2015 het hardste aangepakt bij de VVD, het CDA en de SGP en het minst door de SP, GroenLinks en de PvdA. De werkgelegenheid stijgt het meest bij de VVD, GroenLinks en het CDA en daalt als enige bij de SP.

Dat zijn de belangrijkste conclusies van de analyse door het Centraal Planbureau van de verkiezingsprogramma's van negen politieke partijen die donderdag bekend werd. De analyses laten de voor- en nadelen van beleidsmaatregelen zien. De doorrekeningen van het CPB, een unieke Nederlandse traditie, werden voor het eerst in 1986 gemaakt. Inmiddels doen bijna alle partijen die nu in de Tweede Kamer zitten er aan mee, behalve de Partij voor de Dieren en Trots op Nederland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.