Home

Achtergrond

Koningin ontslaat en bedankt De Vries

Koningin Beatrix heeft Jack de Vries ontslagen als staatssecretaris van Defensie.

De Vries had daarom gevraagd, nadat vorige week zijn buitenechtelijke affaire met zijn vrouwelijke adjudant in de publiciteit was gekomen.

De koningin heeft hem "op de meest eervolle wijze dit ontslag verleend, onder dankbetuiging voor de vele en gewichtige diensten door hem aan Haar en het Koninkrijk bewezen'', stelde de Rijksvoorlichtingsdienst dinsdag in een korte verklaring.

De Vries maakte vrijdag zijn aftreden bekend. Ook kondigde de CDA-politicus aan zich terug te trekken uit de actieve politiek. De campagnestrateeg van de christendemocraten stond vijftiende op de kandidatenlijst van zijn partij voor de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni.

Demissionair minister Eimert van Middelkoop van Defensie neemt voorlopig de taken van De Vries waar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.