Home

Achtergrond 221 x bekeken

Koers euro onder druk

De koers van de euro stond donderdag wederom onder druk. Aan het einde van de middag was de euro 1,2585 dollar waard. Bij het slot van de Europese beurshandel op woensdag vertegenwoordigde de Europese munt een waarde van 1,2640 dollar.

De euro bereikte vorige week donderdag met 1,2510 dollar de laagste stand in veertien maanden tijd. Het reddingsplan van de Europese Unie voor eurolanden met financiële problemen stuwde de koers daarna voor korte tijd omhoog. De afgelopen dagen vertoont de koers van de euro echter weer een dalende lijn.

Valutahandelaren maken zich zorgen over de vooruitzichten voor de Europese economie. De forse bezuinigingen en belastingverhogingen die landen willen doorvoeren om de overheidstekorten weer op acceptabele niveaus te krijgen, zullen de economische groei in de eurozone de komende jaren waarschijnlijk aanzienlijk temperen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.