Home

Achtergrond

Keuring pioenen en Astilbe op 31 mei

De Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur houdt vast aan de datum van 31 mei voor de speciale keuring van pioenrozen (Paeonia).

Het is overigens wel de vraag of er vanwege het te koude voorjaar voldoende pioenrozen in bloei staan om gekeurd te kunnen worden.

In de keuringszaal in Lisse is die dag ook extra aandacht voor de inzendingen Astilbe, waarvoor eveneens een speciale keuring wordt gehouden. Tot ongeveer 10.00 uur kunnen de inzendingen worden opgesteld, waarna de keuring begint.

De inzendingen worden beoordeeld door de subcommissie voor Vaste Planten van de Commissie voor de Nomenclatuur. Na de beoordeling is de keuringszaal toegankelijk voor belangstellenden en zijn de producten nog de de hele week te bezichtigen.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.