Home

Achtergrond 215 x bekeken

Kazachstan ruilt graan in voor koolzaad

In Kazachstan is het areaal koolzaad gegroeid naar 1,4 miljoen hectare.

Dat is 200.000 hectare meer dan vorig jaar. Het graanareaal is met 200.000 hectare gekrompen, stelt het ministerie van landbouw in Kazachstan.

Volgens staatssecretaris Arman Evniev van landbouw zal het uiteindelijke areaal koolzaad hoger uitvallen dan de eerste prognoses nu aangeven. "Het areaal koolzaad kan in de nabije toekomst verder groeien naar 2 miljoen hectare."

De koolzaadprijs is gestegen ten opzichte van de graanprijs. Volgens analisten komt dat om dat de verwachte koolzaadproductie in de EU en in Oekraine lager uitvallen. Bovendien stijgt de vraag naar biodiesel in de EU om te kunnen voldoen aan de bijmengverplichting voor biobrandstof.

Of registreer je om te kunnen reageren.