Home

Achtergrond

Kamer wil restricties op telefonische verkoop

Mensen die op ongunstige tijdstippen worden gebeld door verkopers en op een agressieve manier worden overgehaald om producten af te nemen, moeten beter worden beschermd.

Dat vindt een meerderheid in de Tweede Kamer, zo bleek woensdag tijdens een debat over consumentenzaken.

CDA-Kamerlid Ine Aasted-Madsen wil voortaan dat telefonische verkoop alleen geldig is, als de consument de aankoop nadien bekrachtigt met een schriftelijke of digitale handtekening. De PvdA en de SP steunen het voorstel. Het ministerie van Economische Zaken ziet er niets in. Minister Ernst Hirsch Ballin, die optrad namens minister Maria van der Hoeven, noemde zo'n regeling "disproportioneel'' omdat goede bedrijven hierdoor de dupe zijn van een klein aantal slechte.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.