Home

Achtergrond

Kamer: parlementaire enquête crisisaanpak

Een meerderheid van de Tweede Kamer van CDA, SP en VVD zei maandag dat het tweede deel van het onderzoek van de commissie-De Wit naar de financiële crisis voortgezet moet worden in een parlementaire enquête.

Het tweede deel moet gaan over de aanpak van de crisis en de miljarden euro's aan steun van de Nederlandse overheid aan de financiële sector.

In tegenstelling tot een parlementair onderzoek kunnen bij een enquête betrokkenen wel onder ede gehoord worden. VVD-Kamerlid Frans Weekers noemt dit van belang, omdat hij zich afvraagt of De Wit in het eerste deel van het onderzoek wel de onderste steen boven heeft gekregen.

Zo wijst Weekers op kritiek in het rapport-De Wit over de rol van De Nederlandsche Bank (DNB) en oud-minister Wouter Bos (Financiën) rond de overname van ABN Amro en de IJslandse internetspaarbank Icesave. Volgens hem worden daarbij veel vragen niet beantwoord.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.