Home

Achtergrond

K+S ziet omzet stijgen

K+S heeft het eerste kwartaal 175,8 miljoen euro winst geboekt, 44 procent meer dan vorig jaar.

De omzet van de Duitse kunstmestproducent steeg een kleine 43 procent tot 1,5 miljard euro. De vraag van boeren naar kali neemt volgens K+S wereldwijd weer toe.

Het bedrijf verwacht dat de vraag naar kunstmest op kali toeneemt. Eerder verwachtte K+S dat wereld wijd 45 miljoen ton zou worden verkocht, nu denkt het bedrijf dat 50 miljoen ton mogelijk is. K+S verwacht zelf 6,5 miljoen ton verkopen.

Bestuursvoorzitter Norbert Steiner verklaarde dat het bedrijf kijkt naar strategische investeringen; investeringen die op de lange termijn tenderen. "Als een producent van grondstoffen richten ons niet op maximaliseren van winst op korte termijn."

De verkoop van kali nam in volume het afgelopen kwartaal 134 procent toe. Prijzen bleven laag, waardoor de financiële omzet "slechts" 36 procent steeg tot 498 miljoen euro. Steiner ziet de afzet met vertrouwen tegemoet nu afnemers in groeimarkten China en India eindelijk beginnen in te kopen.

Volgens K+S zijn boeren gedwongen weer meer kunstmest te kopen omdat ze vorig jaar historisch weinig aanwendden. Dat leidt op termijn tot een minder vruchtbare bodem.

Het vorig jaar van Dow Chemical overgenomen Morton Salt zag de omzet 82 procent stijgen tot 616 miljoen euro. De omzet in kunstmest op basis van stikstof steeg 12,7 procent tot 385 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.