Home

Achtergrond

Jongeren in actie tegen bezuinigingen

Enkele honderden jongeren hebben zich vandaag in Amsterdam verzameld om te demonstreren tegen bezuinigingen op het hoger onderwijs.

Om 14.30 uur is op het Museumplein een betoging begonnen waarbij ook politieke kopstukken als demissionair staatssecretaris van Onderwijs Marja van Bijsterveldt (CDA) aanwezig zijn. Enkele honderden studenten hielden voorafgaand aan de demonstratie een protestmars van de Dam naar het Museumplein.

Verscheidene partijen hebben plannen om de basisbeurs te vervangen door een sociaal leenstelsel. Studenten zouden in de toekomst tegen soepele voorwaarden geld kunnen lenen om hun studie te betalen. Studenten vrezen dat studeren daardoor voor velen onbetaalbaar wordt, terwijl door bezuinigingen de kwaliteit van het hoger onderwijs verder onder druk komt.

Studentenvakbond LSVb en radiostation Wild FM hebben de demonstratie georganiseerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.