Home

Achtergrond

Japaninspectie voorjaar 2010 goed verlopen

De Bloembollenkeuringsdienst (BKD) in Lisse meldt dat deJapaninspectie van dit voorjaar is afgesloten.

De inspectie is goed en vlot verlopen. "Ook de door Japan geaccepteerde 'vrijstelling van bloeikeuring' is uitgebreid besproken en gaf verder geen problemen tijdens de veldinspecties", aldus Japan-coördinator Nico Verkade van de BKD.

Het keuringssysteem van de BKD, de quarantaine virussen en eventuele nieuwe virussen, kwamen tijdens de inspectie veelvuldig aan de orde. De inspectie bestond uit een monitoring; het beoordelen van onze keuringswijze en een joint inspection waarbij van iedere cultivar een inspectie van een of meer partijen plaatsvindt.

In het gewas allium zijn enkele partijen, vanwege het niet voldoen aan de gestelde eisen, afgekeurd door de Japanse inspecteurs. De inspectie, die op 16 april startte, werd op half mei afgesloten met een final meeting met de Japanse inspecteurs, de PD en de BKD. Het definitieve rapport van de Japanse overheid volgt nog.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.