Home

Achtergrond 291 x bekeken

Jagers opgepakt na verboden jachtpraktijken

De politie Drenthe heeft drie mannen aangehouden wegens illegale jacht in een jachtgebied op een landgoed bij Hooghalen.

De drie, een 41-jarige en een 43-jarige Beilenaar en een 65-jarige Schoonebeker, worden verdacht van het gebruiken van vergiftigde aasdieren en verboden munitie. De politie meldde dat vandaag.

In januari vonden meerdere bezoekers van het landgoed, onder wie een boswachter, dode vogels. Eén hond overleed na een bezoek aan het bos en een ander werd erg ziek, nadat hij een dode duif in zijn bek had. In de lichamen van twee dode duiven vond de politie giftige korrels. Na onderzoek bleek het om een zwaar insecticide te gaan. Ook zat er loodhagel, verboden munitie, in de duiven.

Later werden opnieuw zes vogels met gif aangetroffen. Ook vond de milieupolitie illegale vangkooien in het gebied. Op 19 april betrapte de politie de Beilenaren bij zo'n kooi. Ook de Schoonebeker werd toen opgepakt. Ze zaten zes dagen vast. Bij de verdachten thuis werden de munitie en het gif gevonden. De jachtaktes van de 41-jarige en van de 65-jarige zijn ingetrokken. De 43-jarige Beilenaar had geen akte en wordt verdacht van medeplichtigheid.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.