Home

Achtergrond 219 x bekeken

Jack de Vries treedt af

Staatssectretaris Jack de Vries van Defensie is afgetreden. Hij maakte dat bekend aan de minister-president en de minister van Defensie.

De Vries trekt zich terug uit de actieve politiek en neemt na de verkiezingen van 9 juni geen zitting meer in de Tweede Kamer. Hij stond op plek 15 op de kieslijst van het CDA.
De Vries raakte in opspraak door een relatie met een medewerkster van zijn departement.

"Ik ben tot deze beslissing gekomen mede vanwege de voortdurende publicitaire druk. Deze legt een onevenredige druk op mijn naaste omgeving'', aldus De Vries in een verklaring.

"Bovendien wil ik voluit een ambassadeur zijn voor het ministerie van Defensie en de mannen en vrouwen van de krijgsmacht'', zegt de CDA-er. "Politiek is mijn passie, maar het kan en mag niet meer ten koste gaan van datgene waar het echt om draait in het leven: je verantwoordelijkheid voor de mensen die je liefhebben. Dat dit alles is gebeurd is mijn eigen verantwoordelijkheid. En die neem ik dan ook.''

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.