Home

Achtergrond 193 x bekeken

Jack de Vries erkent relatie op werkvloer

Demissionair staatssecretaris Jack de Vries van Defensie erkent dat hij al enige tijd problemen in zijn privésituatie heeft die zijn veroorzaakt door een relatie op de werkvloer.

Enkele weken geleden is hij daarom uit huis gegaan. Om een oplossing te zoeken voor de ontstane situatie, zal hij een stap terug doen in zijn media- en campagneactiviteiten. Hij blijft wel doorwerken als staatssecretaris.

De Vries heeft dat dinsdag in een verklaring aan het ANP laten weten in een reactie op berichtgeving hierover in de media. In de verklaring staat dat hij het betreurt dat de problemen nu op deze wijze naar buiten zijn gekomen, "vooral voor mijn gezin en naaste omgeving''. ''Ik erken dat de oorzaak is gelegen in een relatie op de werkvloer. Om die reden is al eerder besloten deze werkverhouding te beëindigen. Ik wil de komende tijd gebruiken om te zoeken naar een goede oplossing voor onze privésituatie. Ik hoop dat dit wordt gerespecteerd'', zo staat in de verklaring.

De CDA'er heeft tijdelijk zijn intrek genomen in een kazerne in Den Haag, zo bevestigde zijn ministerie al. Omdat zijn woonplek aan hoge veiligheidseisen moet voldoen, kon hij op korte termijn niet zomaar elders terecht. Daarom werd gekozen voor onderdak in een kazerne, aldus het ministerie. De betrokken medewerkster is niet ontslagen maar heeft binnen Defensie versneld een andere functie gekregen, aldus een woordvoerster.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.