Home

Achtergrond 219 x bekeken

Iris komt laat tot bloei

Het te koude voorjaar heeft er voor gezorgd dat veel gewassen dit seizoen laat tot bloei komen.

Zoals onder andere Iris. De kwekersvereniging Omniris showt desalniettemin een vaas met uitmuntende kwaliteit van Iris 'Discovery'. Een iris die een belangrijke speler is op de irismarkt. Mooi blauw, goudgeel op de lip en een goede houdbaarheid. Cees Breed kwam eveneens met een Iris naar de keuring in de vorm van de lichtblauwe Pacific Coast Iris 'Broadlight Angela'. Een vaste plant die de oorsprong in Californië heeft. Van de Kapiteyn Groep staan al sinds 17 mei enkele potten Zantedeschia 'Captain Fuego' in de keuringszaal.

Prachtige geel, oranje, rode bloemen en een plant die in de loop der weken alleen maar forser is geworden en steeds meer bloei toont. Iets om als consument in huis te willen hebben. Fraai zijn ook de lelies die deze week in de keuringszaal worden gepresenteerd. Zoals de forse potlelie 'Angie' van Van der Marel Lelies, de scherpgerande roze Lilium 'Tessa' van de firma Steenvoorden en de grote, zalmkleurige Lilum 'Garden Affaire' van West End Bulbs.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.