Home

Achtergrond

Indiër leeft zonder eten en drinken

Een man die al 75 jaar zonder eten en drinken zegt te leven, blijft een mysterie voor Indiase doktoren.

Zij observeerden hem twee weken in een ziekenhuis in Ahmedebad en concludeerden dat hij inderdaad niets eet en drinkt, en desondanks in goede gezondheid verkeert.

Prahlad Jani (82) zou volgens de onderzoekers 'onnatuurlijke eigenschappen' hebben. Hij kreeg gedurende de twee weken enkel water om zich mee te wassen en om zijn mond mee te spoelen. De hoeveelheid werd vooraf en nadat hij het weer had uitgespuugd gemeten. Volgens de dokters produceert hij wel urine, maar dit wordt weer opgenomen door de blaaswand. Zijn bloeddruk en hartconditie zijn normaal.

Het onderzoek was het initiatief van de DRDO, Defense Research and Development Organisation, dat onder het ministerie van Defensie valt. De organisatie hoopt overlevingsstrategieën voor soldaten en astronauten te leren van Jani. De komende maanden zullen de artsen met dit doel nog DNA-onderzoek uitvoeren.

Zelf beweert Jani, die als monnik afgezonderd in de bossen leeft, dat hij op 7-jarige leeftijd een ontmoeting had met een godin. Sindsdien zou hij geen behoefte hebben aan eten of drinken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.