Home

Achtergrond 213 x bekeken

IMF-baas ziet risico van Griekse besmetting

Volgens de hoogste baas van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Dominique Strauss- Kahn, bestaat het risico dat de Griekse schuldencrisis zich verspreidt over de rest van Europa. Maar er is geen echte dreiging voor grote landen, inclusief Frankrijk en Duitsland.

Dat zei Strauss-Kahn in een interview met het Franse dagblad Le Parisien dat vandaag is gepubliceerd. ,,Er is altijd gevaar van besmetting'', zei Strauss-Kahn. ,,De naam van Portugal is gevallen. Dat land neemt al maatregelen en andere landen zitten in een veel solidere situatie. Maar we moeten waakzaam blijven.''

De IMF-topman zei verder dat het primaire doel van het financiële reddingsplan voor Griekenland is om dat land te redden, omdat het te veel schulden heeft en te weinig concurrerend is. ,,Het stond op het randje van faillissement en zou al snel de ambtenaren geen salaris meer kunnen betalen'', aldus Strauss-Kahn in zijn eerste interview sinds het akkoord over het Griekse reddingsplan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.