Home

Achtergrond 247 x bekeken

Huishoudens kopen meer paprika

De consumptie van paprika loopt op in Duitsland, Nederland, Verenigd Koninkrijk en België. Dat blijkt uit cijfers van het Productschap Tuinbouw.

Duitsers nemen daarin het voortouw. Per huishouden werd vorig jaar 5,2 kilo per huishouden gekocht tegen 4,5 kilo in 2007 en 4,9 kilo in 2008. De Duitsers eten verreweg de meeste paprika; Nederland en Verenigd Koninkrijk komen met 2,9 kilo per huishouden niet eens in de buurt van de Duitse consumptie.

In Nederland groeit de consumptie ook stevig, in 2007 aten we nog 2,4 kilo per huishouden, procentueel dus de grootste consumptiegroei. In België liep de consumptie op van 1,8 naar 2,1 kilo paprika per huishouden.

In Nederland wordt 40 procent van de paprika-omzet met rode paprika behaald, tegen 36 procent met mix paprika. De omzet van Nederlandse supermarkten steeg in de eerste 16 weken met 12 procent naar 25,5 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.