Home

Achtergrond 201 x bekeken 2 reacties

'Hooikoorts kost minstens 7 miljoen per jaar'

Rond de 330.000 mensen hadden in 2008 contact met de huisarts over hooikoortsklachten.

De medicijnen die ze kregen voorgeschreven, kostten de gezondheidszorg circa 7 miljoen euro. Dat concludeert onderzoeksbureau NIVEL in een onderzoek dat vandaag is gepresenteerd. De studie is uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).

De onderzoekers hebben de kosten van middeltjes die patiënten zelf kopen bij bijvoorbeeld drogist of supermarkt nog niet eens meegerekend. Hooikoorts speelt vooral in het voorjaar op. Het treft mensen die allergisch zijn voor pollen van gras of bomen. De verschijnselen zijn bijvoorbeeld niezen, rode of branderige ogen, een opgezette keel of gezwollen ogen. Vooral mensen tussen de 15 en 44 jaar lijden eraan.

Het ministerie van LNV wilde meer informatie hebben omdat het vreest dat de hooikoorts in de toekomst zal toenemen. De uitheemse plant ambrosia namelijk, die hevige allergische reacties kan veroorzaken, komt steeds vaker in Nederland voor.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    Mensen die in het buitenland op vakantie gaan ,hebben geen besef wat voor ,,souvenirs'' ze mee terug nemen.zoals giftige onkruidzaden en ziektes, zoals de MRSA bacterie en andere besmettingen

  • no-profile-image

    henri

    Laten we dan het hooi ook maar gewoon afschaffen net als de veehouderij. Het kost gewoon teveel.

Of registreer je om te kunnen reageren.