Home

Achtergrond 9 reacties

Honderden varkens omgekomen door brand

Door een zeer grote brand in een stal aan de Napoleonsweg in Grathem zijn vanochtend driehonderd varkens omgekomen. Dat liet de brandweer weten.

In de stal zaten achthonderd varkens. Vijfhonderd konden worden gered. Bij de brand kwam asbest vrij, die zich echter niet buiten het erf verspreidde. De rookontwikkeling zorgde voor stankoverlast in Beegden en Roermond. De oorzaak van de brand is onbekend. Niemand raakte gewond.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer

  Idd spotvogel er zit veel meer achter. ik weet zeker dat hier dierenactivisten achter zitten evenals alle andere boerderij branden. Deze hebben maar 1 doel en dat is totale uitroeing van landbouw en boeren en hiervoor schuwd men helemaal nietr, zelfs geen brand of moord....

 • no-profile-image

  e

  Beste spotvogel en Heidie,

  Jullie kunnen je beter zorgen gaan maken over de inhoud van het artikel "verbetering nodig bij de verzorging van huisdieren".
  Boerderijbranden zijn gelukkig geen verschijnsel wat elke dag voorkomt en zeker niet iets wat je bewust doet. Denk ook eens aan hoe erg het is voor de ondernemer als zoiets je overkomt.
  Inlevingsgevoel is kennelijk wat moeilijk voor jullie.
  Ga je alsjeblieft eens druk maken over de verzorging van de huisdieren hier in Nederland. Dit zal wel een terrein zijn waar jullie niet veel mee willen omdat dit misschien wel jullie zelf zou kunnen betreffen.

 • no-profile-image

  koetje

  Elke boerderijbrand is tegenwoordig wereldnieuws in Nederland.

 • no-profile-image

  haaster

  Kritische lezer, ja idd de meeste mensen denken zeker dat we in een beschaafd land leven. Als je dat niet denkt, heb je wel een onwijs bord voor je kop. Kom op zeg wees reeel, zo slecht zijn we in Nederland niet in dat opzicht in vergelijking met andere landen op deze werled, integendeel. Jij ben geen kritische lezer, maar een cynische betweter.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Koetje Boe, gedraag je niet als een rund! Afgelopen winter voerden we discussies in een forum over uitslaande branden in megastallen en daarin kwamen o.a. Heijthuysen en Ell aan bod. Grathem ligt daar tegenaan en al in 2003 attendeerde ik erop ( de Pestvogels van Veerman) dat men doende was om die streek vrij te maken van 'hinderlijke agrarische bedrijvigheid'. Ik zit nog steeds te wachten op achtergrondinformatie die een regionaal actieve deelnemer aan dat forum zou proberen te achterhalen. Want voor mij blijft iedere stallenbrand Wereldnieuws! Omdat er naar mijn overtuiging in veel gevallen veel meer achter zit!

 • no-profile-image

  Heidi Hoek

  Dan lees ik in een van de berichten dat er niemand gewond geraakt is van de mensen alsof het dan allemaal niet erg is.
  Er zijn wel 300 varkens omgekomen in een afschuwelijke brand, wat zullen deze arme dieren in paniek geweest zijn en dan ook nog geen kant opkunnen!
  Waarom kan dit niet voorkomen worden met sprinklerinstallaties of wat dan ook?!
  Dit gebeurt zo vaak, echt veel te veel helaas!!!

 • no-profile-image

  r . kiers

  het zal je maar gebeuren, ik wens de betreffende boer veel sterkte!!!!

 • no-profile-image

  koetje

  Ik ben zeer benieuwd naar de titel van je volgende boekje Spotvogel,zal ongetwijfeld wel weer voor veel vuurwerk zorgen.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Lees dat boek nu maar, Koetje Boe. En kijk dan eens naar wat er in de praktijk gebeurt. En Spotvogel, de meeste mensen denken helaas nog steeds dat we in een beschaafd land wonen. Dat is er blijkbaar erg moeilijk uit te krijgen.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.