Home

Achtergrond

Honderd kangoeroes Australië dood in gejaagd

De Australische politie heeft de jacht geopend op een groep mensen die de afgelopen weken al meer dan honderd kangoeroes heeft afgeslacht. Dat meldden lokale media zaterdag.

Vermoedelijk worden de kangoeroes in Tolosa Park opgejaagd met honden. De mensen schieten de dieren neer, maar gebruiken soms ook knuppels om de buideldieren te doden. Tevens zijn kangoeroes aangetroffen die door de honden zijn doodgebeten of zich letterlijk zijn doodgeschrokken.

Parkwachter Barry Hosking vindt regelmatig nieuwe lijken in het natuurgebied. "Als ik 's morgens de poort van het park open doe, dan wijzen de kraaien me de weg naar de karkassen'', aldus Hosking. "Degene die de dieren doodt, doet dat in het holst van de nacht. Het is ziek.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.