Home

Achtergrond

Hogere winst voor Brits Cranswick

Het Britse varkensvleesbedrijf Cranswick heeft de winst in het afgelopen boekjaar met ruim een kwart weten op te voeren tot ruim 50 miljoen euro.

De omzet ging met 22 procent omhoog naar bijna 860 miljoen, waarbij bacon een groei van 60 procent laat zien. Cranswick signaleert een toenemende vraag naar wat duurdere producten en investeert fors in uitbreiding van de capaciteit.

"De consument heeft het afgelopen jaar meer uitgegeven aan onder andere luchtgedroogde bacon, duurdere worstjes, vers varkensvlees en ham. Die trend lijkt door te zetten, mensen waarderen de waarde en het gebruiksgemak van varkensvlees als het 'alternatieve witte vlees' meer en meer", denkt bestuursvoorzitter Martin Davey.

Volgens hem "is ons bedrijf goed in staat om aan de toenemende vraag naar Britse varkensvleesproducten te voldoen." Cranswick, een belangrijke concurrent van Vion, investeert daartoe fors in haar fabrieken. Zo wordt de productie van luchtgedroogde bacon in Sherburn opgevoerd, is de uitbreiding van een worstfabriek in Hull vrijwel klaar en wordt er hard gewerkt aan de vernieuwing van de fabriek in Preston.

Of registreer je om te kunnen reageren.