Home

Achtergrond 585 x bekeken 7 reacties

Herkomst Boerenlandmelk door consument te achterhalen

Consumenten van FrieslandCampina kunnen wat betreft hun Boerenland-producten voortaan zelf de herkomst herleiden.

Middels een code op de verpakking is te achterhalen welke boer de melk onder meer heeft geleverd die in dat specifieke product is verwerkt.

130 Nederlandse biologische boeren leveren dagelijks de melk voor Campina Boerenland. FrieslandCampina wil op deze manier de waarde die de onderneming hecht aan transparantie tonen. Inzicht krijgen in de herkomst van voedingsmiddelen is volgens de onderneming een groeiende wens bij de Nederlandse consument.

De onderneming bekijkt of het herleidingssysteem in de toekomst ook bij andere Campina-producten toe is te passen. Op alle Campina Boerenland-producten staat vanaf deze week het logo Ontdek de herkomst.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Han

  Nooit geweten dat de melk van iedere boer appart wordt opgeslagen en verwerkt. Dit gaat dus niet werken. Ik kan me voorstellen dat de consument kan achterhalen van welke verwerkings eenheid /9fabriek) het product komt. Ik zal nog maar zwijgen over boter en kaas. Wie bedondert wie??? Wat bij eieren kan, kan niet met producten die bewerkt moeten worden zoals zuivel en vlees.

 • no-profile-image

  ED

  Er is slechts 1 manier om er 100% zeker van te zijn waar die melk vandaan komt, en dat is door zelf aan die tiet te zuigen.

 • no-profile-image

  Demeter

  Goeie zaak,
  op deze manier kan de consument daar waar het een grote rotzooi is en kreupele koeien in het land lopen, wrakke koeien naast de boerderij liggen beslissen,
  ik laat dat pak in het vak staan.

  Collega's die hun zaakjes goed voor elkaar hebben kunnen wanneer de quotering voorbij is zo hun melk beter tot waarde brengen.

 • no-profile-image

  jan

  tuurlijk geloven we dat de melk van 130 bperen allemaal apart verwerkt word, en dat op het pak staat dat het bij boer janssen of pieters wegkomt, les 1 hoe bedonder je de consument

 • no-profile-image

  rmo

  Laat je eigen toch niet foppen.
  Weidemelk is ook al een fopspeen.

 • no-profile-image

  luc

  er staat in het artikel "van welke boeren ondermeer de melk afkomstig is".
  Boeren zullen als leveranciers moeten begrijpen dat wie "bulk" levert ook maar een "bulkprijs" zal betaald worden.
  Er ontstaan nieuw marktstromen, elke actie van elke individueel is er een onderdeeltje van, maar de stromingen zijn onmiskenbaar: als je een hogere prijs wil moet je iets speciaals doen en iets speciaal betekenen, en voor de rest: slaap rustig verder, en kom zo nu en dan eens wakker om luidkeels te roepen dat het allemaal verkeerd gaat.

 • no-profile-image

  willem

  goed idee, dat je kan zien waar het ook daadwerkelijk weg komt, en niet zoals bij de bv de cono dat zegt dat de melk uit noord holland van de frisse weiden komt , terwijl er ook een gedeelte uit twente bij in zit van veehouders die hun dieren nooit buiten hebben lopen.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.