Home

Achtergrond 196 x bekeken 1 reactie

Half miljoen voor onderzoek en leerstoel bollensector

Demissionair minister van Landbouw Gerda Verburg heeft de bloembollensector twee substantiële bedragen toegezegd.

Het betreft een bedrag van 50.000 euro dat is bestemd voor innovatief onderzoek binnen de bloembollensector. Deels betreft dit lopend onderzoek in andere sectoren, dat wordt toegespitst op de sector. Een deel van het bedrag is ook bestemd voor het doorgaan van al gestart onderzoek.

Verburg stelde tevens 450.000 euro beschikbaar voor een leerstoel plantenfysiologie bloembollen in Wageningen. De bloembollensector dient hiervoor zelf ook nog dit bedrag te financieren. Door nader onderzoek aan de fysiologie van bloembollen is meer te doen met het sturen van de bloei van bollen.

Arie in t Veld

Eén reactie

  • no-profile-image

    Hendrik Rietman

    Jammer voor Jaap Leenen, pleiter op het hoogste niveau voor deze leerstoel in Leiden met als motto: Leiden is onafhankelijk en fundamenteel terwijl Wageningen veel te praktisch is. (AGD 27 mei 2010, pag9).Goed voor de sector. Het sturen van de bloei van bollen lijkt me een praktisch probleem waar met wat "fundamentele praktijkproeven" oplossingen voor gezocht kunnen worden. Wellicht dat Leiden een mooie fundamentele leerstoel groep kan krijgen die "bloembollen farmacognosie" gaat heten welke als hoofdtaak heeft: het opsporen en boosten van pathways welke betrokken zijn bij medicijnaanmaak. Tevens kunnen ze samen met het LUMC allerlei potentiële medicijnen uit bloembollen ontwikkelen en uittesten.

Of registreer je om te kunnen reageren.