Home

Achtergrond 216 x bekeken

Groter aandeel Nederlandse komkommer in Engeland

Van de honderd in Engeland verkochte komkommers komen er 42 uit Nederland.

Dat waren er in 2005 nog 37. Dat blijkt uit het marktbeeld komkommer van het Productschap Tuinbouw (PT). Na Duitsland is Engeland de grootste afzet voor Nederlandse komkommers.

Opvallend is verder de groei van de uitvoer van komkommers uit Nederland. In vergelijking met 2009 werd tot week 13 circa 20 procent meer komkommers uitgevoerd. De export ligt nog wel iets onder het peil van 2008, blijkt uit de cijfers.

Uit de noteringen van Duitse groothandelsmarkten blijkt overigens nog geen sterke verbetering in de prijzen na het dramatische jaar 2009. De seizoensstart was in 2009 goed. Dit jaar lag de prijs in vijf van de acht weeknoteringen onder het peil van het jaar 2008, blijkt uit de cijfers.

Of registreer je om te kunnen reageren.