Home

Achtergrond 1 reactie

Grondige reiniging militair materieel vanwege Q-koorts

Nederlandse militairen maken onder toezicht van de Noorse militaire veterinair majoor Anders Klette de voertuigen schoon, die morgen worden verscheept naar Noorwegen.

Nederlandse militairen maken onder toezicht van de Noorse militaire veterinair majoor Anders Klette de voertuigen schoon, die morgen worden verscheept naar Noorwegen. Het konvooi van 450 vrachtwagens, jeeps, houwitsers en ander materiaal moet zo schoon mogelijk in Noorwegen aankomen. Vanwege de uitbraak van Q-koorts in Nederland is het toezicht op de reiniging van het militaire materieel extra streng. Anders Klette is tevreden over de grondigheid van de Nederlandse krijgsmacht: ”Ze doen het prima.” Voor de ontsmetting wordt het bestrijdingsmiddel Virkon-S gebruikt. Foto Alex de Haan

Koolzaad kleurt een perceel bij het Betuwse Erichem. Koolzaad wordt van oudsher geteeld in het gebied. Nadat de fruitteelt het gewas van de akkers verdrong, komt het weer steeds vaker voor in de Gelderse regio. De meeste Nederlandse koolzaad wordt in de Groningse regio Oldambt geteeld. Foto William Hoogteyling

De Groningse melkveehouders Gijs en Hugo van Oostrum hebben hun eerste snede gras in de kuil. Het ging in totaal om 83 hectare gras. Afgelopen maandag werd er voor de eerste keer gemaaid, vervolgens geschud en gisteren werd het laatste gras ingekuild. ”Het weer is op het moment super”, vertelt Gijs. ”Alleen waait het nogal hard en dat zorgt voor veel stof.” Vorig jaar werd er in het Groningse Scheemda al rond 23 april gemaaid. Dit jaar werd het wat later, maar dat zorgt volgens Gijs van Oostrum niet voor grote problemen. ”We hebben ruwvoer zat”, aldus de melkveehouder. De 160 melkkoeien van de gebroeders van Oostrum staan jaarrond op stal. Foto Koos van de Spek

Medewerkster Liesbeth van Es van kwekerijbedrijf Gerrit Luiten in het Zeeuwse Middelburg snoeit de Portugese laurier op hoogstambomen bij. De groenblijvende laurier komt steeds meer in trek, omdat de consument graag groenblijvende bomen in de tuin heeft, zegt Gerrit Luiten. De kleinbladige laurier (Prunus lusitanica Augustifolia) is normaal een struikje. ”We hebben hem op een hoogstam gezet, omdat er steeds meer vraag is naar groenblijvende bomen”, vertelt Luiten. Foto Vidiphoto

Foto

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    harmen

    Wel oppassen dat ze in Noorwegen voor vertrek ook weer ontsmet worden, want anders brengen de militairen de Q-koorts uit Noorwegen mee terug!

Of registreer je om te kunnen reageren.