Home

Achtergrond

Groene tulp met bizarre uitstraling

Is een groene tulp nog redelijk uitzonderlijk; een groene dubbele tulp als Tulipa 'La Bizarre' van Maveridge International is, zoals de naam aangeeft, bizar.

Een stevige late tulp, fris groen is de bloem en een hart om 'U' tegen te zeggen. De stamperpartij heeft de overhand en geeft deze tulp een heel aparte uitstraling. Of er markt is voor dergelijke bijzonderheden zal de tijd moeten leren. Markt lijkt er in ieder geval wel te zijn voor de eveneens groene tulp 'Evergreen' die voor de derde week door Maveridge in de keuringszaal wordt gepresenteerd.

Het zijn waarschijnlijk de laatste tulpen van buiten, want er stond weliswaar nog het nodige uit het late sortiment in bloei maar de weersomstandigheden hebben er voor gezorgd dat de kwaliteit in sneltreinvaart achteruit liep. Een hoge mate van kwaliteit is nog wel in de keuringszaal te bewonderen van de vele Hosta cultivars van Heemskerk Vaste Planten. Hosta 'Climax' komt in bloei, fors is de plant van Hosta 'Catherine' en hetzelfde kan worden gezegd van de pot met de bontbladige H. 'Enterprise'.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.