Home

Achtergrond 147 x bekeken

Giro trekt dubbel zoveel publiek als koningin

De finish van de Giro d'Italia heeft vandaag met zo'n 75.000 toeschouwers in Middelburg twee keer zoveel publiek getrokken als Koninginnedag, ruim een een week geleden.

Dat zei een woordvoerder van de politie na afloop van de etappe.

De politie heeft alleen het publiek in de finishplaats geteld, maar de woordvoerster zegt dat er in totaal zeker 100.000 mensen in Zeeland op de wielerwedstrijd afkwamen. Voor problemen met het verkeer hebben al die mensen niet gezorgd. "De omleidingsroutes werkten goed en de meeste overgangen konden al na ruim een uur weer open. Het was geen enkel probleem.''

Volgens de woordvoerder zorgde onder meer het weer maandag voor het hoge bezoekersaantal, naast het feit dat Koninginnedag in twee plaatsen werd gevierd. In Wemeldinge, waar het goot van de regen, en Middelburg waren toen bij elkaar zo'n 37.000 mensen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.