Home

Achtergrond

Gezamenlijke strijd tegen bijensterfte

Spoorwegbeheerder ProRail en de stichting Natuur en Milieu trekken gezamenlijk ten strijde tegen de bijensterfte.

Dat hebben de organisaties donderdag laten weten. Om de samenwerking kracht bij te zetten, plaatsen ze zaterdag, op de Internationale Dag van de Biodiversiteit, op het dak van het NS station in Leiden een zogenoemd bijenhotel en delen ze bloemzaad uit aan passagiers.

In het bijenhotel kunnen alleen levende wilde bijen een tijdelijk onderkomen vinden om zich voort te planten, aldus ProRail en Natuur en Milieu. Eerstgenoemde organisatie is met de bermen langs de ongeveer 6500 kilometer spoor een van de grootste natuurbeheerders. Juist spoorbermen zijn ideale plekken voor bijen om te leven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.