Home

Achtergrond

'Gesprekken Lib Dems en Labour vruchteloos'

De coalitiegesprekken tussen de twee verliezers van de Britse parlementsverkiezingen van 6 mei, de regerende sociaaldemocratische Labour en de Liberaal-Democraten (Lib Dems), zijn vandaag vruchteloos beëindigd.

Dit berichtte de Britse publieke omroep BBC. De zender Sky News trok dezelfde conclusie en meldde erbij dat de gesprekken nooit echt goed van de grond zijn gekomen.

De gesprekken waren in de ambtswoning van de Britse premier in Downing Street 10. De Liberaal-Democraten spreken elders verder met de Conservatieven die 306 van de 650 zetels in het parlement hebben behaald. Ze willen snel een besluit nemen over de vorming van een nieuwe regering.

Media in Londen voorzien een akkoord tussen de Conservatieven en Liberaal-Democraten die dan samen een gerieflijke meerderheid van 363 zetels in het Lagerhuis hebben.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.