Home

Achtergrond

Gemeenten boos om vergoeding stroomstoring

Gemeenten in de Bommelerwaard zijn boos over de schadevergoeding die de rijksoverheid wil uitkeren voor de stroomstoring die een gevechtshelikopter in december 2007 veroorzaakte.

De gemeenten krijgen slechts een klein deel van de in rekening gebrachte kosten uitgekeerd, meldden zij donderdag. Tienduizenden inwoners van het gebied zaten twee dagen zonder stroom nadat een Apache van Defensie een stroomkabel kapot vloog. Gemeenten maakten veel kosten door brandweerinzet en inzet van ander personeel. Gemeentehuizen bleven de hele dag open. De gemeente Neerijnen was 70.000 euro kwijt. "Daarvan krijgen wij nu slechts 12.000 euro terug'', aldus een gemeentewoordvoerder.

Gezamenlijk brachten de gemeenten zeven ton in rekening. Den Haag wil ongeveer een tiende daarvan uitkeren. De gemeente ontvingen daarvan donderdag een bevestiging.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.