Home

Achtergrond 234 x bekeken

Gelderland schrapt honderden banen

De provincie Gelderland schrapt ongeveer driehonderd banen als onderdeel van bezuinigingen.

De provincie richt zich verder vooral op kerntaken als ruimtelijke ordening en economie. Dat meldde het Gelders provinciebestuur vandaag.

Vorig jaar kreeg Gelderland al te horen dat de rijksbijdrage in 2011 ruim 58 miljoen euro lager uitvalt. Het provinciebestuur werkte de afgelopen maanden bezuinigingsplannen uit. Het verdwijnen van 140 banen is een rechtstreeks gevolg van de geplande besparingen. Ook verdwijnen banen door reorganisaties en decentralisatie.

Gelderland laat sociale zorg voortaan over aan gemeenten. Voorheen schoot Gelderland de gemeenten op dat vlak vaak te hulp. Ook veel belangenorganisaties hoeven niet langer op Gelders geld te rekenen.

Provinciale Staten van Gelderland moeten in juni nog akkoord gaan met de bezuinigingsplannen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.