Home

Achtergrond 246 x bekeken

Geen fusie ZON en Fruitmasters

De fusie tussen veiling ZON en Fruitmasters is van de baan.

De besturen, raden van commissarissen en directies van ZON en Fruitmasters hebben besloten hun eigen weg te gaan en de gesprekken over een fusie niet voort te zetten.

De coöperaties hebben geen overeenstemming kunnen bereiken over de afzet van de producten. ZON werkt vrijwel volledig op basis van collectiviteit. De afzet bij Fruitmasters kent verschillende varianten, waarbij collectiviteit niet steeds voorop staat. Omdat de verkoopactiviteiten volgens de besturen van beide partijen niet verenigbaar zijn, hebben de besturen na raadpleging van de leden besloten de fusie af te blazen. De afzetorganisaties benadrukken dat ze ook op zelfstandige basis goede toekomstperspectieven zien.

Anne Mieke Ravenshorst

Of registreer je om te kunnen reageren.