Home

Achtergrond 176 x bekeken

Geen as meer uit de vulkaan op IJsland

De vulkaan op IJsland die het vliegverkeer in Europa grote problemen bezorgde, lijkt zijn activiteit te hebben gestaakt.

Volgens een zegsman van het Meteorologische Instituut in Reykjavik zondag komt uit de vulkaan onder de gletsjer Eyjafjallajökull noch vulkaanas noch lava aan de oppervlakte. De wolk die in de atmosfeer komt, bestaat alleen maar uit waterdamp.

Maar "het is nog een beetje te vroeg om de uitbarsting officieel voor beëindigd te verklaren'', aldus een zegsman van de IJslandse autoriteiten. Sinds de uitbarsting op 14 april begon, veroorzaakte de vulkaan veel overlast voor vakantiegangers, zakenreizigers en mensen die in de omgeving van de gletsjer wonen. Duizenden vluchten werden geschrapt en luchtvaartondernemingen en vliegvelden leden miljardenverliezen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.