Home

Achtergrond 208 x bekeken

G20 groep voor groente en fruitsector EU

Organisatoren van de internationale Italiaanse groente- en fruitbeurs MacFrut 2010 willen de twintig belangrijkste productiegebieden uit Europa bij elkaar brengen onder de noemer G20.

De naam verwijst naar het invloedrijke internationale economisch overleg van de 19 grootste economieën in de wereld en de Europese Unie. De bijeenkomst van de twintig grootste Europese productiegebieden voor groente en fruit met diezelfde naam wordt nu aangegrepen om de productieramingen voor kiwi, appel, peer en citrus bekend te maken.

De tweede dag van de bijeenkomst in Cesena (6 oktober) praten de partijen over een gezamenlijk standpunt over de verdeling van marges in de voedingsketen. De toekomst van de Europese marktordeningregels GMO staat op de agenda van het overleg.

De Nederlandse organisatie voor afzetorganisaties DPA zegt niet benaderd te zijn. Directeur Hans van Es: "Het kan een Zuid-Europees feestje zijn. Deze landen ondernemen vaker dingen met elkaar." De Italiaanse beurs MacFrut is wel degelijk een beurs met internationaal aanzien, zegt hij.

Of registreer je om te kunnen reageren.