Home

Achtergrond 418 x bekeken

Fusiegesprek Coforta en BGB afgeketst

Fusiegesprekken tussen Coforta (voorheen The Greenery) en telersvereniging Best Growers Benelux (BGB) zijn stukgelopen. Dat bevestigen beide partijen desgevraagd.

Volgens Wim Roodenburg, directeur van BGB, zijn de gesprekken recent gestrand en wil hij dat eerst toelichten aan de telers van zijn vereniging. ”Het klopt dat er geen concreet gevolg aan gegeven wordt.”

Volgens Coforta is drie keer overleg geweest tussen de partijen. De partijen kwamen er niet uit. ”Er bestaat verschil van inzicht in de ruimte voor individueel ondernemerschap voor telers.” De woordvoerder van Coforta noemt ook concurrentie als reden voor het mislukken. ”Bij de invulling van de plannen moet je kijken hoe je concurrentie tussen de partijen moet voorkomen.”

Daaruit lijkt te kunnen worden opgemaakt dat de gesprekken gingen over een lidmaatschap van de vereniging van Coforta. De BGB-telers leveren aan handelspartij Haluco uit Bleiswijk. Dat is weer onderdeel van Total Produce, de directe concurrent van handelshuis The Greenery van coöperatie Coforta. De woordvoerder stelt wel dat het nieuwe samenwerkingsmodel van Coforta geen rol speelde bij het stranden van de overeenkomst.

Bronnen melden dat ook gesprekken met Versdirect.nl en Coforta zijn afgebroken, maar Coforta wil niet reageren op de voortgang van deze fusiepoging. Versdirect.nl wilde gisteren ook niet reageren.

Of registreer je om te kunnen reageren.