Home

Achtergrond

Fusie Agrifirm en Cehave Landbouwbelang rond

De ledenraden van de coöperaties Cehave Landbouwbelang en Agrifirm hebben de fusie van de coöperaties goedgekeurd. Daarmee is de fusie nu rond.

Er ontstaat een nieuwe coöperatie onder de naam Agrifirm. Een groot deel van de Nederlandse activiteiten van beide organisaties in de veehouderij en de akker- en tuinbouw worden in de loop van dit jaar samengevoegd in twee nieuwe dochters: Agrifirm Feed en Agrifirm Plant.

Vanaf januari 2011 betreden deze nieuwe bedrijven de markt. Tot die tijd blijven de bedrijven onder hun huidige namen op hun eigen markten actief.

Het nieuwe Agrifirm is een coöperatieve onderneming die in heel Nederland producten en diensten levert voor de veehouderij en de akker- en tuinbouw en die internationaal actief is via diverse dochterondernemingen.De nieuwe coöperatie telt ruim 20.000 leden in Nederland. De omzet bedraagt circa twee miljard euro. Het nieuwe Agrifirm heeft circa 3.000 medewerkers. Het hoofdkantoor komt in Apeldoorn.

Of registreer je om te kunnen reageren.