Home

Achtergrond 7 reacties

FrieslandCampina: hoogste prijs in Duitse deelstaat

FrieslandCampina heeft vorig jaar in Noordrijn-Westfalen in vergelijking met de overige verwerkers in deze deelstaat de hoogste melkprijs uitbetaald.

Dat blijkt uit de melkprijsinventarisatie die het boerenbondsorgaan Landwirtschaftliches Wochenblatt Westfalen-Lippe heeft gepubliceerd.

FrieslandCampina verdrong met een melkprijs van 27,19 cent per kilo bij 4,2 procent vet en 3,4 procent eiwit zuivelconcern Milchunion Hocheifel (MUH) van de eerste plaats. MUH betaalde gemiddeld 24,76 cent en zag de melkprijs ten opzichte van 2008 daarmee met bijna 13 cent dalen. Nummer 2 op de melkprijsranglijst in de bedoelde vergelijking is de private verwerker Dr. Oetker in Moers met 25,88 cent. De melkprijs van dit bedrijf was echter slechts 0,5 miljoen kilo.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Goed nieuws voor de duitsers................

 • no-profile-image

  Boerin

  Zullen we het hiermaar niet meer over discussiëren. De winst was best om een "beetje trost "op te zijn, alleen de uitbetaalde melkprijs was treurig.
  In de toekomst een volgende fusie om dit probleem op te lossen, want op termijn wordt alles beter.

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  Ik denk dat er toch melkveehouders zitten die meer van een andere melkfabriek ontvangen hebben dan F/C uitbetaald heeft!

 • no-profile-image

  niet lid

  Hebben ze dat hier in Nederland dan ook betaald?

 • no-profile-image

  aardbolbewerker

  precies piet, helemaal waar!

 • no-profile-image

  Monique Vos

  MUH heeft beloofd dat prijs volgende maand en de maand daarop zal stijgen. Ook in het najaar. We zullen zien.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  Voor Nordrhein-westfalen mag FC afgelopen jaar de hoogste prijs betaald hebben, dit was ook zakelijk gezien noodzakelijk!!!... De afgelopen 3 jaar hebben ook ruim 500. leveranciers hun lidmaatschap opgezegd (wegens te magere uitbetaling), landelijk gezien was FC beslist niet de hoogst uitbetalende melkveredelaar!!!...

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.